Project Info

Aanleg achtertuin aan de Ommeresstraat in Ommen.

Category

Client

Privé

Begin Datum

5 april 2021

Eind Datum

7 mei 2021

Project Schaal

Klein

Locatie

Ommen, Overijssel
Aanleg achtertuin Ommeresstraat
Aanleg achtertuin Ommeresstraat

Project Beschrijving

Voor de aanleg van deze achtertuin aan de Ommeresstraat werden wij benaderd door iemand die al bekend was met Huiskes Hovenier. Zo kwamen zij bij ons met de vraag of wij hun achtertuin konden renoveren. Het nadeel van deze tuin is dat hij enkel toegankelijk is via een betonnen oprit en dus alles vrij hoog is. Dit bracht extra uitdaging met zich mee.
Wij hebben hier de volgende werkzaamheden verricht:

  • Ontwerp: de klant had al een goed idee van de wensen en had dit via een grove schets met ons gedeeld. Na enig overleg is daar een ontwerp uit voortgekomen ter tevredenheid van de klant.
  • Leeghalen & grondwerk: in deze tuin was een oude klinker bestrating aanwezig, deze is door ons afgevoerd. Daarnaast hebben we ook verscheidene bestaande borders leeggehaald en afgegraven.
  • Aanleg: voor de aanleg van de tuin zijn er tegels met verschillende dikte gebruikt, vanaf de oprit is de tuin toegankelijk via een betonnen helling, om te zorgen dat de vierkante tegels (Allemagne Grafiet, 60x60x5cm) naadloos aansloten is er veel zand afgevoerd. Vervolgens is het hele pad naar de schuur aangelegd onder een ruime helling, om naadloos bij de stoep aan de achterkant aan te kunnen sluiten zonder het blokkeren van de aanwezige schutting deur. Vervolgens zijn de bakken opgebouwd met antraciet Cornwallblocks (12x15x60cm), toen is gebleken dat een eerste ontwerp toch iets aangepast zou worden en werd de hoogte van de bakken beperkt. Tot slot zijn de GeoArdesio Alivo tegels gelegd, deze dikke tegels van 6 cm zijn vervolgens allemaal langs een strakke lijn geslepen, ruim 30m aan slijpwerk! Tussen de bloembakken is uiteindelijk besloten de Allemagne tegels te doen om zo een speels effect te geven.
  • Beplanting: vrijwel alle bestaande beplanting is verwijderd en vervangen door een variatie aan lage beplanting waaronder: Herfstasters, Helleborus en Monnikskap.

Project Foto's


Aanzicht tuin vanaf oprit

Aanzicht tuin vanaf oprit


Aanzicht tuin vanaf huis

Aanzicht tuin vanaf huis


Aanzicht tuin vanaf schuur/stoep achterkant

Aanzicht tuin vanaf schuur/stoep achterkant


Aanzicht tuin vanaf lounge set

Aanzicht tuin vanaf lounge set