Voor de aanleg van deze achtertuin in Ommen in april 2021, werden wij benaderd door iemand die al bekend was met Huiskes Hovenier. Zo kwamen zij bij ons met de vraag of wij hun achtertuin konden renoveren. Het nadeel van deze tuin is dat hij enkel toegankelijk is via een betonnen oprit en dus alles vrij hoog is. Dit bracht extra uitdaging met zich mee.

Wij hebben hier de volgende werkzaamheden verricht:

  • Ontwerp: de klant had al een goed idee van de wensen en had dit via een grove schets met ons gedeeld. Na enig overleg is daar een ontwerp uit voortgekomen ter tevredenheid van de klant.
  • Leeghalen & grondwerk: in deze tuin was een oude klinker bestrating aanwezig, deze is door ons afgevoerd. Daarnaast hebben we ook verscheidene bestaande borders leeggehaald en afgegraven.
  • Aanleg: voor de aanleg van de achtertuin in Ommen zijn er tegels met verschillende dikte gebruikt, vanaf de oprit is de tuin toegankelijk via een betonnen helling, om te zorgen dat de vierkante tegels (Allemagne Grafiet, 60x60x5cm) naadloos aansloten is er veel zand afgevoerd.
    Vervolgens is het hele pad naar de schuur aangelegd onder een ruime helling, om naadloos bij de stoep aan de achterkant aan te kunnen sluiten zonder het blokkeren van de aanwezige schutting deur. Vervolgens zijn de bakken opgebouwd met Splitton (12x15x60cm), toen is gebleken dat een eerste ontwerp toch iets aangepast zou worden en werd de hoogte van de bakken beperkt. Tot slot zijn de GeoArdesio Alivo tegels gelegd, deze dikke tegels van 6 cm zijn vervolgens allemaal langs een strakke lijn geslepen, ruim 30m aan slijpwerk! Tussen de bloembakken is uiteindelijk besloten de Allemagne tegels te doen om zo een speels effect te geven.
  • Beplanting: vrijwel alle bestaande beplanting is verwijderd en vervangen door een variatie aan lage beplanting waaronder: Herfstasters, Helleborus en Monnikskap.