Voor de aanleg van deze achtertuin in Ommen in mei 2021, werden wij benaderd door een van onze vaste klanten. Zij hebben al meerdere malen werk laten uitvoeren door Huiskes Hovenier. Zo kwamen zij ook weer bij ons met de vraag of wij hun achtertuin konden renoveren. Wij hebben hier de volgende werkzaamheden verricht:

  • Ontwerp: hier hebben wij slechts een grove schets gemaakt in overleg met de klant, zij hadden een goed beeld van hun wensen.
  • Leeghalen: in deze tuin was oude cobblestone bestrating aanwezig. Deze is door ons al enkele keren machinaal gereinigd, maar deze waren echt aan het einde van hun levensduur. Daarnaast hebben we ook verscheidene bestaande borders afgegraven. Ook hebben wij een oude schutting verwijderd en afgevoerd.
  • Aanleg: voor de aanleg van de tuin hebben zijn wij begonnen met de schutting plaatsen. De klant heeft in overleg met de buren besloten om dezelfde schutting te plaatsen als reeds aanwezig was; betonnen palen met onderplaten en een 180x180cm scherm. In deze schutting hebben wij ook 2 maal een trellis geplaatst voor klimplanten om de monotonie van de panelen op te breken en ruimte te bieden voor wat groen. De tegels die wij verwerkt hebben zijn de “Strackto Plus” in de kleur “Mixed Gray Nuance”. Voor de randen van de borders hebben wij muurblokken gebruikt van 120cm lang, genaamd “Paretia”.
  • Beplanting: vrijwel alle bestaande beplanting heeft weer een plek gevonden in de tuin, aangezien het formaat van de borders ongeveer hetzelfde is gebleven. Het gras is vervangen door kunstgras, aangezien het gazon vaak problemen gaf ondanks verticuteren, bemesting en het aanbrengen van voedingsstoffen op het gras.