Project Info

Aanleg achtertuin aan de Jan Tooropstraat in Ommen, voor een van onze vaste klanten.

Category

Client

Privé

Begin Datum

10 mei 2021

Eind Datum

29 mei 2021

Project Schaal

Klein

Locatie

Ommen, Overijssel
Aanleg Achtertuin Jan Tooropstraat
Aanleg Achtertuin Jan Tooropstraat Compleet Aanzicht

Project Beschrijving

Voor de aanleg van deze achtertuin aan de Jan Tooropstraat, werden wij gevraagd door een van onze vaste klanten. Zij hebben al meerdere malen werk laten uitvoeren door Huiskes Hovenier. Zo kwamen zij ook weer bij ons met de vraag of wij hun achtertuin konden renoveren. Wij hebben hier de volgende werkzaamheden verricht:

  • Ontwerp: hier hebben wij slechts een grove schets gemaakt in overleg met de klant, zij hadden een goed beeld van hun wensen.
  • Leeghalen: in deze tuin was oude cobblestone bestrating aanwezig. Deze is door ons al enkele keren machinaal gereinigd, maar deze waren echt aan het einde van hun levensduur. Daarnaast hebben we ook verscheidene bestaande borders afgegraven. Ook hebben wij een oude schutting verwijderd en afgevoerd.
  • Aanleg: voor de aanleg van de tuin hebben zijn wij begonnen met de schutting plaatsen. De klant heeft in overleg met de buren besloten om dezelfde schutting te plaatsen als reeds aanwezig was; betonnen palen met onderplaten en een 180x180cm scherm. In deze schutting hebben wij ook 2 maal een trellis geplaatst voor klimplanten om de monotonie van de panelen op te breken en ruimte te bieden voor wat groen. De tegels die wij verwerkt hebben zijn de “Strackto Plus” in de kleur “Mixed Gray Nuance”. Voor de randen van de borders hebben wij muurblokken gebruikt van 120cm lang, genaamd “Paretia”.
  • Beplanting: vrijwel alle bestaande beplanting heeft weer een plek gevonden in de tuin, aangezien het formaat van de borders ongeveer hetzelfde is gebleven. Het gras is vervangen door kunstgras, aangezien het gazon vaak problemen gaf ondanks verticuteren, bemesting en het aanbrengen van voedingstoffen op het gras.

Project Foto's


Aanzicht complete tuin vanuit huis

Aanzicht complete tuin vanuit huis


Aanleg achtertuin Jan Tooropstraat: Aanzicht terras tegen het huis aan

Aanzicht terras tegen het huis aan


Aanleg achtertuin Jan Tooropstraat: Volledig aanzicht vanaf achteringang

Volledig aanzicht vanaf achteringang


Aanleg achtertuin Jan Tooropstraat: Aanzicht tuin vanaf het terras

Aanzicht tuin vanaf het terras